Hoe Boerderij De Boerinn zich tot een klimaatneutraal bedrijf ontwikkeld

Boerderij De Boerinn, Mijzijde 6 3471 GM Kamerik.
tel: 0348 40 12 00 mail: info@deboerinn.nl

Winteractiviteiten Winkelwagen

Hoe Boerderij De Boerinn zich tot een klimaatneutraal bedrijf ontwikkeld

Lenteboerderij: Reserveer nu voor 1, 2 of 3 mei en doe mee aan diverse activiteiten en workshops!
Auteur: Hugo Oudejans

Wij als Boerderij De Boerinn vinden het enorm belangrijk om goed te zorgen voor het milieu. Al jaren zijn we ons bewust van het belang van onze natuur en doen hier alles aan om onze impact hierop zo klein mogelijk te houden. En dat lukt! Al sinds 2019 zijn we in bezit van het Green Key certificaat, welke ieder jaar wordt vernieuwd. Ons zelf opgestelde Green Team houdt continu een oogje in het zeil om ervoor te zorgen dat we blijven voldoen aan alle eisen die aan dit certificaat zijn verbonden. Zo worden onze doelstellingen, het actieplan en het MVO-beleid gewaarborgd.

Het Green Key keurmerk

Onze boerderij is in bezit van het internationale Green Key Gold keurmerk en dat is niet voor niets. Ieder jaar proberen we ons verbruik van gas, water en licht te verminderen. Zo is de doorstroom van het water verlaagd en hangt er enkel ledverlichting welke werkt op bewegingssensoren. Voor het opwekken van energie hebben we ondertussen 125 zonnepanelen, welke zowel op het dak als op het water te vinden zijn. Onze windmolen en biomeiler wekken overigens ook 100% groene energie op, waardoor we vrijwel geheel zelfvoorzienend zijn.

Milieuverantwoordelijke producten

We proberen enkel milieuverantwoordelijke producten in te kopen, zoals onder andere fair-trade koffie en thee, biologische melk en wijn, of papier met het FSC-keurmerk. Daarnaast schaffen we zoveel mogelijk grootverpakkingen aan, waarvan plastic wegwerpproducten nooit een onderdeel zijn. Overigens kopen we zoveel mogelijk lokale producten in om andere boeren te steunen. Gezonder en verser ga je het niet krijgen!

Niets is zo zonde als voedselverspilling. We gooien dan ook vrijwel nooit eten weg. Alle producten die overblijven na de lunches of diners worden dagelijks doorverkocht, voor een klein prijsje natuurlijk. Dit gaat in samenwerking met de Too Good To Go app.

Schoonmaken zonder te beschadigen

Zelfs het schoonmaken van onze boerderij gebeurt op een milieuvriendelijke manier. Aangezien we geen schoonmaakmiddelen gebruiken die schadelijke stoffen bevatten, blijft onze prachtige natuur ongedeerd. We scheiden om dezelfde reden ons afval dan ook voor en achter de schermen en proberen de hoeveelheid te minimaliseren. Wist je ook dat er op jaarbasis ruim 300 kilo aan achtergebleven kleding en schoenen wordt gevonden? Al deze spullen geven wij een tweede plekje, want zoals we al noemden; weggooien is zonde!

Biodiversiteit op de boerderij

Om de natuur een extra boost te geven, proberen we de biodiversiteit alsmaar te verhogen. Dit doen we door het plaatsen van een bijenkast, takkenril, insectenhotel en verschillende inheemse planten. De natuur zorgt voor ons en wij voor haar.

Dit tezamen is de reden dat we ons Green Key certificaat met trotst dragen!

Duurzaamheid bij Boerderij De Boerinn

We nemen als boerderij zoveel mogelijk maatregelen om de wereld om ons heen zo min mogelijk te beschadigen. Door deze maatregelen kunnen jullie bijvoorbeeld op een duurzame manier vergaderen, genieten van een gezellig uitje of heerlijk smullen van onze biologische producten. Voor al je vragen over duurzaamheid kun je bij ons terecht door te bellen naar 0348 40 12 00 of door het invullen van ons contactformulier.

Deel:

Meer nieuws van 't erf

Stel je vraag

Stel hieronder jouw vraag en wij antwoorden binnen een dag op jouw vraag.
Liever direct bellen? Bel gerust naar 0348 - 401200

Online Reserveren

Plaats via onderstaand formulier uw reservering.
Liever direct bellen? Bel gerust naar 0348 - 401200

Blijf op de hoogte!

Ontvang kortingen, het laatste nieuws in onze maandelijkse nieuwsbrief in je mail:

Whatsapp for Business