Ons verhaal en locatie | Boerderij De Boerinn

Boerderij De Boerinn, Mijzijde 6 3471 GM Kamerik.
tel: 0348 40 12 00 mail: info@deboerinn.nl

Winteractiviteiten Winkelwagen

Ons verhaal

Home » Producten van het erf » Ons verhaal
Reserveren vanaf 1 persoon gedurende de Loei Goeie Vakantieweken »
Stel je vraag

Stel hieronder jouw vraag en wij antwoorden binnen een dag op jouw vraag.
Liever direct bellen? Bel gerust naar 0348 - 401200

Online Reserveren

Plaats via onderstaand formulier uw reservering.
Liever direct bellen? Bel gerust naar 0348 - 401200

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Boeren, burgers en… vermaak: Agro-toerisme avant la lettre

De kiem van De Boerinn wordt gelegd door de vader en de moeder van de huidige boer Hendrik Jan Hoogendoorn. Veertig jaar geleden zetten zij het hek van het erf al open voor ‘pottenkijkers’ op de boerderij. Wat hun betreft was iedereen, ook burgers en buitenlui, hartelijk welkom op het platteland. Op het bedrijf van de familie Hoogendoorn konden de mensen het vee aanraken en ruiken en zien hoe de echte boerenkaas wordt gemaakt én proeft. Zo werd kaasboerderij de Wilhelminahoeve steeds meer een boerenbuitenbelevenis.

Arie Hoogendoorn, een boer met visie

Arie Hoogendoorn beseft zich in de laatste decennia van de vorige eeuw heel goed dat de boterham van de melkveehouder in het natte veenweidegebied van West-Utrecht, in de toekomst kariger zou worden. De Wilhelminahoeve is een prachtig bedrijf op een prachtige locatie, maar de uitoefening van een traditioneel boerenbedrijf biedt voor zijn zonen geen aanlokkelijk toekomstperspectief. Als vindingrijk mens gaat hij natuurlijk niet bij de pakken neer zitten. Boer Arie verbreedt zijn missie. Naast een producerend zuivelbedrijf moest deze boerderij een trekpleister worden voor mensen die iets leuks willen doen in de buitenlucht. Hier is immers alle ruimte om te spelen. Zo wordt de Wilhelminahoeve naast boerderij ook een onderneming in de recreatiebranche. Talloze attracties voor sport- en spelactiviteiten in en om het weiland worden georganiseerd in de vorm van poldersportcompetities. Met deze buitenspelen wordt de Wilhelminahoeve een begrip in de regio en een prachtig voorbeeld van een ondernemende boer in nieuwe tijden.

Hendrik Jan Hoogendoorn, een ondernemer met visie

Bij de ontplooiing van de poldersporttak is zoon Hendrik Jan een onmisbare schakel. Hij is meester in het bedenken van originele activiteiten die op een heel praktische manier zijn uit te voeren. Ook ondersteunt hij zijn vader bij het ondernemende gedeelte van de nieuwe weg die de Wilhelminahoeve is ingeslagen. Zelfs tijdens zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam is Hendrik Jan volop in touw voor de poldersportboerderij. Op de universiteit leert hij een wijze les: een afgestudeerde bedrijfskundige is nog geen ondernemer. Dat knoopt de ondernemende Hendrik Jan goed in zijn oren. Het is hem inmiddels wel duidelijk dat zijn vader naast boer ook ondernemer is. Een rol die hij ambieert. Op 1 januari 2001 neemt Hendrik Jan de Wilhelminahoeve officieel over van zijn ouders en geeft de Wilhelminahoeve een nieuwe naam: De Boerinn. Een uitnodigende, korte naam die mensen zullen onthouden. Deze eigentijdse agrarische onderneming heeft drie prachtige kerntaken: vanuit de oorsprong is dat het leiden van een boerenbedrijf in traditionele zin. Daaruit vloeit als vanzelf de taak van natuurbeheer in een eeuwenoud Hollands veenweidelandschap voort. Daarnaast is De Boerinn de boerderij voor actief ontspannen en gastvrij ontmoeten. In korte tijd wordt De Boerinn een toonaangevende speler in de agro-toeristische branche.

Ondernemen op het platteland, ploeteren met plezier

Veel mensen weten de gastvrije poldersportboerderij te vinden. Een bezoekje aan De Boerinn blijkt een favoriet onderdeel te zijn in het programma van vrijgezellenfeestjes, maar ook voor kinderpartijtjes, scholen en familiefeesten is de boerderij een geliefde plek. Het bedrijfsleven komt ook naar De Boerinn, want een bedrijfsuitje bij De Boerinn staat immers garant voor ontspannen vermaak en door de informele setting valt de hiërarchie binnen elke organisatie weg. Naast de buitenactiviteiten worden er steeds meer binnenactiviteiten georganiseerd in de schuren en stallen. Met slecht weer kunnen de gasten zo nog steeds een hoop plezier beleven. De diversiteit van het aanbod breidt zich steeds verder uit, trouwe bezoekers keren terug en zijn de beste ambassadeurs voor het aantrekken van nieuwe gasten.

Spelen, feesten en vergaderen de ideale combinatie

Ook de faciliteiten voor bedrijven breiden zich uit, niet alleen bedrijfsuitjes worden hier gehouden, De Boerinn blijkt ook een uitstekende vergaderaccommodatie. Geen wonder natuurlijk; je voelt je nergens vrijer om ideeën uit te wisselen dan in de uitgestrektheid van het platteland. Voor schoolkinderen is De Boerinn de ideale excursiebestemming: letterlijk tussen de schapen leer je alles over het boerenleven én je kunt je naar hartenlust uitleven in de weidse weilanden.

Boerderij de Boerinn vanaf het water

Vrijheid in gastvrijheid

Hendrik Jan heeft inmiddels een fantastisch team medewerkers om zich heen die hem helpen de onderneming steeds verder uit te breiden. Zijn oplossingsgerichtheid, pragmatische instelling en gevoel voor vrijheid en gastvrijheid zijn eigenschappen die ook in het DNA van De Boerinn en haar medewerkers zijn doorgedrongen. Samen weten zij elke bezoeker een geslaagde dag op de boerderij te bezorgen. Bij De Boerinn is iedereen gelijk, bijna alles mag en niets moet. De bezoekers voelen zich thuis op de boerderij.

Hoe groot we ook groeien, Boerderij De Boerinn blijft haar wortels trouw

Met de aankoop van de boerderij van de buren is een nieuwe uitbreidingsslag gemaakt. De Boerinn heeft nu een terrein van 40 hectare waar nog meer mensen het naar hun zin kunnen hebben. En op het erf van de Wilhelminahoeve bouwt De Boerinn een hooiberg; een mooie locatie van drie verdiepingen, waar men gezellig kan feesten of rustig kan vergaderen, zonder het gevoel te verliezen dat je op het platteland bent. Want alhoewel de activiteiten en diensten van De Boerinn groeien, De Boerinn blijft haar wortels trouw: het is en blijft een boerderij waar mensen actief kunnen ontspannen en elkaar gastvrij ontmoeten. Daarom heet De Boerinn voortaan Boerderij De Boerinn.

Blijf op de hoogte!

Ontvang kortingen, het laatste nieuws in onze maandelijkse nieuwsbrief in je mail:

Whatsapp for Business