Curlen-op-de-ijsbaan-boerderij-de-boerinn

Boerderij De Boerinn, Mijzijde 6 3471 GM Kamerik.
tel: 0348 40 12 00 mail: info@deboerinn.nl

Winkelwagen 0

Curlen

Let op! Door overweldigende belangstelling raden wij je aan online de beschikbaarheid te checken

Ook dit jaar hebben we weer een heuse curlingbaan bij de boerderij. Aan het einde van de dag toveren we onze kunststof schaatsbaan om naar twee curling-banen, compleet met blauwe en rode ringen. Het populaire glij-spel wordt gespeeld met verzwaarde melkbusdeksels!

Ieder team kan punten winnen door het deksel zo dichtbij als mogelijk het middelste punt van de cirkel te krijgen. Welk team weet de meeste punten te behalen?

Er kan met maximaal 4 personen per baan gespeeld worden, de prijs van de baan bedraagt 50 euro per uur. Reserveer hieronder jullie baan graag uiterlijk 24 uur vooraf.

Tijdsduur Minimum personen Maximum personen Prijs per baan
1 uur 2 4 € 50,-

Aanvraag curlen »

Hoe wordt curling gespeeld?

Curling wordt gespeeld op een kunststof curlingbaan met aan het uiteinden een cirkel die ‘het huis’ wordt genoemd. De speler moet de melkdeksel voor de eerste lijn loslaten. Melkdeksels die later losgelaten worden, worden uit het spel genomen.

We hebben het altijd over gooien, maar eigenlijk wordt de melkdeksel over het ijs geschoven. Hij komt niet los van het ijs. Door het handvat op de melkdeksel een kleine draai naar links of rechts te geven bij het gooien, krijgt de melkdeksel zijn ”curl”. De curl is een afwijking van de rechte lijn.

(Lees meer over de puntentelling onder de fotocollage) 

Puntentelling tijdens het curlen

Na iedere ronde wordt de stand opgemaakt. Vanuit het midden wordt gekeken welke kleur melkdeksel het beste ligt. Dat wil zeggen; het dichtste bij het midden. Deze melkdeksel levert één punt op. Is de melkdeksel die daarna het meest dichtbij ligt van dezelfde kleur? Dan levert die melkdeksel ook een punt op. Het tellen houdt op wanneer er een melkdeksel van de tegenstander dichterbij het midden ligt dan de overige deksels van het team dat voor staat. Indien de melkdeksels van beide teams even ver van het midden liggen, krijgen beide teams één punt.

De kleuren van de cirkels op de baan hebben geen waarde. Het huis heeft alleen maar verschillende kleuren zodat het makkelijker is om met het blote oog te beoordelen welke melkdeksel beter ligt. Mocht dat toch niet goed zichtbaar zijn met het blote oog, dan is er een meetlat waarmee exact bepaald kan worden welke melkdeksel (vanuit het midden) beter ligt. Een team wint een ronde als hun melkdeksels beter in het huis komen te liggen dan de melkdeksels van de tegenstander. Het team dat als eerste twee sets wint, mag zich de winnaar van de wedstrijd noemen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang kortingen, het laatste nieuws in onze maandelijkse nieuwsbrief in je mail: