Curlen

Boerderij De Boerinn, Mijzijde 6 3471 GM Kamerik.
tel: 0348 40 12 00 mail: info@deboerinn.nl

Winteractiviteiten Winkelwagen

Curlen

Home » Curlen
Wegenoverzicht: Bekijk het wegenoverzicht van snelweg A12!
Stel je vraag

Stel hieronder jouw vraag en wij antwoorden binnen een dag op jouw vraag.
Liever direct bellen? Bel gerust naar 0348 - 401200

Online Reserveren

Plaats via onderstaand formulier uw reservering.
Liever direct bellen? Bel gerust naar 0348 - 401200

Ook dit jaar hebben we weer een heuse curlingbaan bij de boerderij. Van midden november 2024 tot eind maart 2025 liggen er 3 curlingbanen, compleet met blauwe en rode ringen. Het populaire glij-spel wordt gespeeld met verzwaarde melkbusdeksels!

Ieder team kan punten winnen door het deksel zo goed mogelijk in het midden van de cirkel te krijgen. Welk team weet de meeste punten te behalen?

We adviseren om met maximaal 8 personen per baan te curlen, de prijs van de baan bedraagt 54 euro per uur of 81 euro per 1,5 uur. Reserveer hieronder jullie baan graag uiterlijk 24 uur vooraf.

1,5 uur € 81,-

Tijdsduur Minimum personen Maximum personen Prijs per baan
1 uur 2 8 € 54,-

1 uur Curlen reserveren   1,5 uur Curlen reserveren

Hoe wordt curlen gespeeld?

Curlen wordt bij Boerderij De Boerinn gespeeld op een kunststof curlingbaan, met aan het uiteinde rode en blauwe cirkels die ‘het huis’ worden genoemd. De speler moet het melkbusdeksel voor de eerste lijn loslaten. Melkbusdeksels die later losgelaten worden, worden uit het spel genomen.

We hebben het altijd over een gooi, maar eigenlijk wordt de melkbusdeksel over de baan geschoven. Hij komt niet los van de baan. Door het handvat op de melkbusdeksel een kleine draai naar links of rechts te geven bij het gooien, krijgt de melkbusdeksel zijn ‘curl’. De curl is een afwijking van de rechte lijn.

(Lees meer over de puntentelling onder de fotocollage) 

Puntentelling tijdens het curlen

Per baan liggen er 8 melkbusdeksels. Na iedere ronde wordt de stand opgemaakt. Vanuit het midden wordt gekeken welke kleur melkbusdeksel het beste ligt. Dat wil zeggen; het dichtste bij het midden. Deze melkbusdeksel levert één punt op. Is de melkbusdeksel die daarna het meest dichtbij ligt van dezelfde kleur? Dan levert die melkbusdeksel ook een punt op. Het tellen houdt op wanneer er een melkbusdeksel van de tegenstander dichterbij het midden ligt dan de overige deksels van het team dat voor staat. Indien de melkbusdeksels van beide teams even ver van het midden liggen, krijgen beide teams één punt.

De kleuren van de cirkels op de baan hebben geen waarde. Het huis heeft alleen maar verschillende kleuren zodat het makkelijker is om met het blote oog te beoordelen welke melkbusdeksel beter ligt. Mocht dat toch niet goed zichtbaar zijn met het blote oog, dan is er een meetlat waarmee exact bepaald kan worden welke melkbusdeksel (vanuit het midden) beter ligt. Een team wint een ronde als hun melkbusdeksels beter in het huis komen te liggen dan de melkbusdeksels van de tegenstander. Het team dat als eerste twee sets wint, mag zich de winnaar van de wedstrijd noemen.

1 uur Curlen reserveren   1,5 uur Curlen reserveren

Blijf op de hoogte!

Ontvang kortingen, het laatste nieuws in onze maandelijkse nieuwsbrief in je mail:

Whatsapp for Business