Duurzaam ondernemen

Boerderij De Boerinn, Mijzijde 6 3471 GM Kamerik.
tel: 0348 40 12 00 mail: info@deboerinn.nl

Duurzaam ondernemen

Samenwerking met Abrona

Boerderij de Boerinn heeft sinds 2015 een waardevolle samenwerking met Abrona.  Deze organisatie ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. Dit alles met als doel persoonlijke ontwikkeling en participatie in de samenleving. Dit bereiken ze door ruimte te bieden voor eigen initiatieven en te zoeken naar invulling van een dagprogramma op maat. Onder het initiatief NudoenGroen! Verrichten acht medewerkers van Abrona allerlei werkzaamheden op het terrein van Boerderij de Boerinn zoals het groenonderhoud en het onderhoud van meubels. Als tegenprestatie biedt boerderij de Boerinn hen een eigen werkplaats waar zij hun gereedschappen en materialen onderbrengen. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkelingen van vaardigheden, materiaal- en plantenkennis. Daarnaast leren de medewerkers sociale vaardigheden en werknemersvaardigheden. Zo draaien sommige werknemers zelfs mee in de horeca en sluiten zij graag aan bij de geliefde bedrijfsuitjes. Boerderij de Boerinn is trots dat ze hiermee invulling kan geven aan maatschappelijk betrokken ondernemerschap met meerwaarde voor alle partijen.

Lokale producten

De schapen, varkens en runderen komen allemaal van boerderijen uit de buurt met weidegang en worden bij een lokale slachterij geslacht. De eieren voldoen aan het scharrelkeurmerk en het fruit wordt aangepast aan het seizoen.

Duurzame energie

Op het dak van onze boerderij hebben wij zonnepanelen geplaatst en inmiddels wordt ruim 30% van de energie opgewekt dankzij deze panelen. Ons streven is om dit te verhogen naar minimaal 50%. Onze ingekochte energie is volledig Groene Windenergie. In de keuken wordt gekookt op Propaangas en bij de aanschaf van nieuwe apparatuur wordt er gekeken naar energiezuinige apparaten.

Voedselverspilling

Om zo slim mogelijk in te kopen, hebben wij onze inkoop(porties) afgestemd op de verschillende doelgroepen. Ondanks dat een vol buffet het mooiste oogt, hebben wij besloten om het buffet beperkt bij te vullen zodra de toestroom naar het buffet over zijn hoogtepunt heen is. Wij hebben ruim voldoende producten op voorraad om dit weer vers bij te vullen.

Afval

Het afval wordt gescheiden ingezameld. Voor de achtergebleven kleding (ruim 300 kilo) zoeken wij een tweede bestemming.

Natuur

In het voorjaar zetten wij gedeeltes van het weiland onder water om zo optimale voedselomstandigheden te creëren voor de vogels. Door kenners wordt dit ‘plasdras’ genoemd. Bovendien maaien wij in het voorjaar op een aantal percelen geen gras en beschermen we nesten, zodat de jonge vogels veilig kunnen opgroeien.

Lokaal

Biologisch

Onze producten hebben geen biologisch keurmerk.

 

Samenwerking met Ontmoet Woerden

In 2017 is er een prettige samenwerking aangegaan met Ontmoet Woerden (website). De gemeente Woerden ligt centraal in Nederland en kent veel voordelen voor zakelijke groepen. Tussen alle randsteden in en uitstekend bereikbaar door middel van eigen- of openbaar vervoer. Het collectief bestaat uit 16 partijen met als doel: Woerden als sterk zakelijk merk te positioneren op het gebied van events, congressen, bijeenkomsten en vergaderingen. Met in totaal 94 zalen en 4.850 plekken kan menig bedrijf goed terecht in een van de mooiste steden van Nederland.

collectief ontmoet woerden

Blijf op de hoogte!

Ontvang kortingen, het laatste nieuws in onze maandelijkse nieuwsbrief in je mail: