Green Key Goud Normering

Boerderij De Boerinn, Mijzijde 6 3471 GM Kamerik.
tel: 0348 40 12 00 mail: info@deboerinn.nl

Winteractiviteiten Winkelwagen

Green Key Goud Normering

Home » Green Key Goud Normering
Lenteboerderij: Reserveer nu voor 1, 2 of 3 mei en doe mee aan diverse activiteiten en workshops!
Stel je vraag

Stel hieronder jouw vraag en wij antwoorden binnen een dag op jouw vraag.
Liever direct bellen? Bel gerust naar 0348 - 401200

Vanaf februari 2019 is Boerderij de Boerinn in het bezit van het Green Key Goud certificaat. Dit is het internationale duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vergaderbranche. Als bedrijf uit het Groene Hart vinden we het belangrijk om zorg te dragen voor het milieu. Elk jaar worden we door keurmeesters van Green Key gekeurd en het behouden van het certificaat vereist vooruitgang. Op de website van Green Key staat meer informatie over het keurmerk.

Boerderij de Boerinn is al langere tijd bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo werken we al geruime tijd samen met maatschappelijke organisatie Abrona, gebruiken we 100% groene windenergie, wekken we een deel van onze eigen stroom op door middel van zonnepanelen op onze daken, voldoen we aan de bestaande wet- en regelgeving betreft milieu en veiligheid en geven we voorkeur aan lokale producten uit het Groene Hart.

In de bedrijfsvoering is duurzaamheid als een van onze kernthema’s. Er zijn verschillende stappen gezet om aan het Green Key keurmerk te voldoen.

  • Er is een Green Team opgesteld die zich bezig houdt met het waarborgen van de gestelde doelstellingen, het actieplan en het MVO-beleid.
  • Het verbruik van gas, water en elektriciteit worden maandelijks bijgehouden en er zijn maatregelen genomen om het verbruik te verminderen. Zo is onder andere de doorstroming van water bij douches en kranen verlaagd, plaatsen we alleen nog maar LED verlichting en hangen er bewegingssensoren om het onnodig branden van lampen te voorkomen.
  • Er is een samenwerking aangegaan met de app Too Good To Go om voedselverspilling tegen te gaan. Bijna dagelijks verkopen we een aantal tassen met heerlijke producten die over zijn van onze lunch en diner buffetten. Op deze manier gooien we (bijna) geen overgebleven voedsel meer weg.
  • We streven naar het inkopen van milieu verantwoordelijke producten. We kiezen voor fair-trade koffie en thee, biologische melk en biologische wijnen, vergroten ons vegetarische aanbod, serveren geen vis die wordt overbevist en kopen zoveel mogelijk in groot verpakking in. Al ons papier bevat het FSC keurmerk en we schaffen geen plastic wegwerpproducten meer aan.
  • Er wordt op een milieuverantwoordelijke manier schoongemaakt. Dit houdt in dat er alleen schoonmaakmiddelen worden gebruikt die niet schadelijk zijn voor het milieu en een Europees milieukeurmerk bevatten.
  • Ons afval wordt gescheiden ingezameld, voor- en achter de schermen. We streven naar het minimaliseren ons (rest) afval. Voor de achtergebleven kleding en schoenen (ruim 300 kilo per jaar) zoeken wij een tweede bestemming.
  • Door het plaatsen van een instectenhotel, bijenkast, takkenril en inheemse planten dragen we bij aan de lokale biodiversiteit.

Het behalen van het Green Key certificaat is een beloning voor alle inspanningen die zijn geleverd. De komende jaren blijven we maatregelen nemen om onze duurzaamheidsambities te realiseren en het keurmerk te behouden. Heeft u vragen of initiatieven voor Boerderij de Boerinn met betrekking tot Green Key? Neem dan gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte!

Ontvang kortingen, het laatste nieuws in onze maandelijkse nieuwsbrief in je mail:

Whatsapp for Business