Curlen-op-de-ijsbaan-boerderij-de-boerinn

Boerderij De Boerinn, Mijzijde 6 3471 GM Kamerik.
tel: 0348 40 12 00 mail: [email protected]

Winkelwagen 0

Curling

Ontdek de webshop van Boerderij De Boerinn »

Ook dit jaar hebben we vanaf 1 december weer een heuse curlingbaan bij de boerderij. Aan het einde van de dag toveren we onze kunststof schaatsbaan om naar twee curling-banen, compleet met blauwe en rode ringen. Het populaire glij-spel wordt gespeeld met echte curlingstenen!

Tijdsduur

1 uur

Minimum personen

8 personen

Prijs (Per persoon)

€ 15,5 (incl. btw)

Prijs (4-12)

€ 13,5 (incl. btw)

Ieder team kan punten winnen door de steen zo dichtbij als mogelijk het middelste punt van de cirkel te krijgen. Welk team weet de meeste punten te behalen?

Er kan met met minimaal 8 personen per baan gespeeld worden, de prijs per persoon €15,50 per uur en voor kinderen €13,50 per uur. Reserveer hieronder jullie baan graag uiterlijk 24 uur van tevoren.

Reserveren curlen »

Hoe wordt curling gespeeld?

Curling wordt gespeeld op een kunststof curlingbaan met aan het uiteinden een cirkel die ‘het huis’ wordt genoemd. De speler moet de curlingstenen voor de eerste lijn loslaten. Curlingstenen die later losgelaten worden, worden uit het spel genomen.

We hebben het altijd over gooien, maar eigenlijk wordt de curlingsteen over het ijs geschoven. Hij komt niet los van het ijs. Door het handvat op de curlingstenen een kleine draai naar links of rechts te geven bij het gooien, krijgt de steen zijn ”curl”. De curl is een afwijking van de rechte lijn.

(Lees meer over de puntentelling onder de fotocollage)

Puntentelling tijdens het curlen

Na iedere ronde wordt de stand opgemaakt. Vanuit het midden wordt gekeken welke kleur curlingsteen het beste ligt. Dat wil zeggen; het dichtste bij het midden. Deze curlingsteen levert één punt op. Is de curlingsteen die daarna het meest dichtbij ligt van dezelfde kleur? Dan levert die steen ook een punt op. Het tellen houdt op wanneer er een curlingsteen van de tegenstander dichterbij het midden ligt dan de overige stenen van het team dat voor staat. Indien de curlingsteen van beide teams even ver van het midden liggen, krijgen beide teams één punt.

De kleuren van de cirkels op de baan hebben geen waarde. Het huis heeft alleen maar verschillende kleuren zodat het makkelijker is om met het blote oog te beoordelen welke curlingsteen beter ligt. Mocht dat toch niet goed zichtbaar zijn met het blote oog, dan is er een meetlat waarmee exact bepaald kan worden welke curlingsteen (vanuit het midden) beter ligt. Een team wint een ronde als hun curlingstenen beter in het huis komen te liggen dan de curlingstenen van de tegenstander. Het team dat als eerste twee sets wint, mag zich de winnaar van de wedstrijd noemen.

Reserveren curlen »

Stel je vraag

Stel hieronder jouw vraag en wij antwoorden binnen een dag op jouw vraag.
Liever direct bellen? Bel gerust naar 0348 - 401200

Online Reserveren

Plaats via onderstaand formulier uw reservering.
Liever direct bellen? Bel gerust naar 0348 - 401200

Bekijk andere activiteiten

Op zoek naar een maatwerk oplossing?
Ik help je graag verder!