Ontdek onze boerderij tijdens de Duurzame Bedrijven Dagen!

Boerderij De Boerinn, Mijzijde 6 3471 GM Kamerik.
tel: 0348 40 12 00 mail: info@deboerinn.nl

Winteractiviteiten Winkelwagen

Ontdek onze boerderij tijdens de Duurzame Bedrijven Dagen!

Nieuwe arrangementen: Bekijk onze nieuwe groepsarrangementen en reserveer direct!
Auteur: De Boerinn

Wij doen met Boerderij De Boerinn mee met de Duurzame Bedrijven Dagen. Zo staan onze deuren open voor andere bedrijven om onze boerderij te bezoeken en inspiratie op te doen rondom verduurzaming. Meld jullie aan op de website van de Nationale Duurzame Bedrijven Route via de onderstaande knop en kom van 16 tot en met 30 november een kijkje nemen op onze prachtig groene boerderij.

Logo NDBR

Maar wat maakt onze boerderij nou eigenlijk zo duurzaam? We hebben een aantal punten voor jullie op een rijtje gezet, welke we tijdens onze rondleiding tot in de diepte uit zullen leggen.

Green Key Gold

Wij beschikken al jaren over het Green Key Gold Certificaat, en dat is natuurlijk niet voor niets. Het bekende internationale duurzaamheidskenmerk hebben wij verkregen door onze impact op het milieu te minimaliseren. Wij gaan als organisatie bewust om met onze omgeving, dieren en mensen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons dan ook de belangrijkste factor. Lees er alles over in onze MVO-verklaring.

Zelfvoorzienend in energieopwekking

Onze gehele boerderij is zelfvoorzienend in de opwekking van energie. Zo beschikken we al voor een lange tijd over 175 zonnepanelen. Deze liggen verspreid op zowel onze daken als op het water. In combinatie met onze nieuwe windmolen is Mijzijde 7 geheel zelfvoorzienend in het opwekken van energie.

Lokale producten

Onze boerderij gebruikt zoveel mogelijk producten van eigen bodem. Zo oogsten we diverse kruiden, beheren we een boomgaard van zowel appel- en perenbomen en komt zelfs onze friet van aardappelen uit eigen grond. Wat we niet zelf kunnen verbouwen halen we overigens van onze buurboeren vandaan. Zo zorgt Boer Bert voor de biologische kaas en eieren en bakt Bakker de Kruijf ons brood.

Naast etenswaar hebben we natuurlijk ook andere producten nodig. Onze boerderij maakt tevens geen gebruik van plastic wegwerpproducten, ons schoonmaakmiddel is niet schadelijk voor het milieu en al onze papieren artikelen beschikken over het FSC-keurmerk.

Afvalverwerking

Zowel voor als achter de schermen wordt ons afval gescheiden ingezameld. Ons doel is om ons restafval te minimaliseren. Dat blijft lastig, aangezien er ieder jaar ruim 300 kilo aan kleding en schoenen op onze boerderij achterblijft. Hier zoeken wij echter altijd een tweede bestemming voor.

De duurzaamheid van Boerderij De Boerinn

Dit en nog veel meer maakt onze boerderij zo duurzaam. Kom langs met jullie bedrijf en ontdek hoe je ook jullie onderneming kunnen verduurzamen. Schrijf je in via onderstaande button en neem bij vragen contact met ons op!

Deel:

Meer nieuws van 't erf

Stel je vraag

Stel hieronder jouw vraag en wij antwoorden binnen een dag op jouw vraag.
Liever direct bellen? Bel gerust naar 0348 - 401200

Blijf op de hoogte!

Ontvang kortingen, het laatste nieuws in onze maandelijkse nieuwsbrief in je mail:

Whatsapp for Business