Belang van teambuilding | Boerderij De Boerinn

Boerderij De Boerinn, Mijzijde 6 3471 GM Kamerik.
tel: 0348 40 12 00 mail: info@deboerinn.nl

Winteractiviteiten Winkelwagen

Het belang van teambuilding!

Nieuwe arrangementen: Bekijk onze nieuwe groepsarrangementen en reserveer direct!
Auteur: De Boerinn

Niets is zo belangrijk als een hecht team dat voor elkaar door het vuur gaat. Maar geen enkel team begint zo vanaf de start. Niemand is namelijk hetzelfde, met verschillende ideeën en ideologieën. Juist die verschillen in persoonlijkheden is wat teamwork zo effectief maakt. Het is daarom heel belangrijk dat je leert om in groepen samen te werken door middel van teambuilding. We weten overigens allemaal dat een team meer voor elkaar krijgt dan iemand alleen. De juiste manier van teambuilding resulteert namelijk in een aantal effecten, welke we hieronder bespreken.

Een hecht en vooral positief team creëren

Onderlinge samenwerking zorgt voor een positief gevoel binnen een team. Doordat iedereen meer tijd met elkaar spendeert, resulteert dit in een lossere sfeer wat vaak positief uitpakt. Wanneer iedereen zich op zijn gemak voelt, wordt creativiteit namelijk aangemoedigd en komen ideeën gemakkelijker boven water.

De verbondenheid onderling zien groeien

Door gezamenlijk deel te nemen aan verschillende oefeningen, welke door veel mensen nog niet eerder zijn beoefend, maakt iedereen tegelijk iets nieuws mee. Deze nieuwe ervaring zorgt voor een gevoel van verbondenheid, waardoor het ‘wij-gevoel’ ontstaat. Bij samenwerking ontstaat er zo een sterkere werkrelatie onderling.

De juiste vorm van communicatie ontwikkelen

De juiste communicatie is essentieel binnen een organisatie. Goed om te benoemen, is dat communicatie zowel verbaal (met woorden) als non-verbaal (lichamelijk) is. Met de juiste teambuildingsactiviteiten zijn deze communicatievormen goed te trainen! Oude patronen kunnen worden doorbroken en nieuwe gewoontes kunnen worden gecreëerd. Bij Boerderij De Boerinn hebben we hier de optimale oefening voor ontwikkeld, namelijk schapendrijven. Tijdens deze activiteit staat goede communicatie en leiderschap centraal.

Het opbouwen van vertrouwen

De activiteiten die worden beoefend bij teambuilding kunnen erg van elkaar verschillen en in sommige gevallen kunnen hierbij angsten naar boven komen. Deze angsten kunnen echter weer worden overwonnen waardoor een diepere relatie onderling ontstaat. Zo groeit het vertrouwen binnen de groep, wat zich vervolgens weer vertaalt in betere communicatie en verbondenheid.

Leiderschapskwaliteiten ontdekken

Bij teambuildingsactiviteiten komt het al snel naar voren wie van nature leiderschapskwaliteiten bevat. Echter, komt hierbij ook aan het licht dat iedereen eigenlijk wel een leider in zich heeft. De een voelt zich hier echter comfortabeler bij dan de ander, wat vervolgens weer enorm van pas komt op de werkvloer.

Teambuildingactiviteiten bij Boerderij De Boerinn

Teambuilding is dus enorm belangrijk. Bij Boerderij De Boerinn zijn er veel teambuildingactiviteiten te beleven en is het zelfs mogelijk deze te combineren met een vergadering. Bekijk hiervoor de teambuildingpagina of neem contact met ons op!

Deel:

Meer nieuws van 't erf

Stel je vraag

Stel hieronder jouw vraag en wij antwoorden binnen een dag op jouw vraag.
Liever direct bellen? Bel gerust naar 0348 - 401200

Blijf op de hoogte!

Ontvang kortingen, het laatste nieuws in onze maandelijkse nieuwsbrief in je mail:

Whatsapp for Business