10 leuke activiteiten voor kinderen in de herfst | Boerderij De Boerinn

Boerderij De Boerinn, Mijzijde 6 3471 GM Kamerik.
tel: 0348 40 12 00 mail: info@deboerinn.nl

Winteractiviteiten Winkelwagen

10 activiteiten voor kinderen in de herfst

Nieuwe arrangementen: Bekijk onze nieuwe groepsarrangementen en reserveer direct!
Auteur: Hugo Oudejans

Je voelt het alweer een beetje zodra je buiten loopt. Het wordt frisser en het waait vaker en harder. Het herfstseizoen is dan ook inmiddels van start gegaan, om precies te zijn is de astronomische herfst officieel begonnen op 23 september. Grote kans dus dat de dagen inmiddels regenachtiger zijn en de kinderen liever binnenspelen dan buiten. Een dag naar de dierentuin of het pretpark is in deze periode dan ook een grote gok of dat een succes wordt, maar wat zou je dan wel kunnen doen met de kinderen tijdens de herfst? Wij geven je hier 10 tips voor keileuke herfstactiviteiten met de kids!

1. Boerenstalspelen

Bij Boerderij De Boerinn kan je met de hele familie uitdagingen aangaan. Een van de meest hilarische indoor activiteiten voor het gehele gezin is de Boerenstalspelen waarbij je met een team maar liefst 14 spellen kan spelen! Samen met de begeleider loop je naar de stallen en maak je teams. Spellen zoals “De trekker, de koeien, de hooiberg en het varkentje wassen”, komen allemaal aan bod. De ene keer is het spel kort, maar krachtig en de andere keer gaat het om het hebben van het juiste inzicht. Hierdoor kan je de hersens laten kraken en onderling een tactiek verzinnen om de winst te bemachtigen.

2. Boogschieten

Voor jong en oud is het op de proef stellen van de oog-handcoördinatie een hartstikke leuke uitdaging. Test hoe trefzeker je bent tijdens een spannende clinic boogschieten. Een gespecialiseerd instructeur leert je de fijne kneepjes van de pijl en boog in het boogschietlokaal.

3. Escaperoom De Melkput

Een escaperoom is altijd spannend! Ideaal om met de familie, een groep vrienden of collega’s aan deel te nemen. Hierbij kan iedereen actief meedoen, nadenken en meehelpen met het uitvoeren van opdrachten of vinden van aanwijzingen. Deze activiteit staat garant voor een uur lang vertier!

4. Hout graveren

Bij deze creatieve workshop leer je met een houtbrander de fijne kneepjes van houtgravures. Het mooie hiervan is dat je niet met lege handen naar huis zult gaan. Hierbij maak je namelijk je eigen gepersonaliseerde borrelplank tijdens de workshop hout graveren, hartstikke leuk voor thuis of om het cadeau te doen!

5. Doek schilderen

Voor nog meer creatieve vrijheid kan iedereen helemaal losgaan bij de workshop Kunst en Koe, oftewel: doek schilderen. We hebben alles in huis om een waar kunstwerk te maken: schorten, kwasten, schilderkrukjes en natuurlijk verf in overvloed. Een begeleider zal aanwezig zijn om de basistechnieken uit te leggen waarna je de creativiteit de vrije loop kan laten gaan.

Wat kan je nog meer met de herfst doen?

Het mooie aan de herfst is dat deze ondanks het wat grauwe weer, toch heel kleurrijk is met alle bladeren die van de bomen vallen. De natuur vraagt er dan eigenlijk om de laarzen aan te trekken en alsnog naar buiten te gaan. Het mooie van Boerderij De Boerinn is dat het is gelegen in het Groene Hart en is omringd door prachtige natuur. De indoor activiteiten zijn daardoor prachtig aan te vullen met onderstaande vijf ideeën.

  • 6. Fietstocht langs Kamerik en Utrecht
  • 7. Paddenstoelen zoeken en deze fotograferen
  • 8. Herfstbladeren verzamelen en andere items voor een sfeervolle herfsttafel
  • 9. Maak gebruik van de hoeveelheid wind door te gaan vliegeren
  • 10. Niet vies van nattigheid? Laat de kinderen één dag stampen in de plassen en warm daarna binnen op met een warme chocolademelk.

Weekendje weg in de herfstvakantie 2021 met de kinderen

We kunnen ons goed voorstellen dat je er ook in de herfst er lekker even tussenuit wilt en na een van bovenstaande activiteiten nog even met z’n allen wilt nagenieten van een hapje, drankje, of zelfs een compleet diner. Het unieke van Boerderij De Boerinn is dat we daar allemaal in kunnen voorzien. Het is zelfs te combineren met een overnachting op onze camping zodat je niet overhaast naar huis moet en in de natuur heerlijk even kan bijtanken.

Wil je meer informatie over alle mogelijkheden, laat je dan eens informeren door onze specialisten en ontdek hoe je er samen met de kinderen een fantastische herfst van kunt maken. Je kunt ons telefonisch bereiken via 0348 40 12 00 of via de e-mail: info@deboerinn.nl

Data herfstvakantie 2021 Nederland

Regio Noord

16 oktober t/m 24 oktober 2021

Regio Midden

16 oktober t/m 24 oktober 2021

Regio Zuid

23 oktober t/m 31 oktober 2021

Deel:

Meer nieuws van 't erf

Stel je vraag

Stel hieronder jouw vraag en wij antwoorden binnen een dag op jouw vraag.
Liever direct bellen? Bel gerust naar 0348 - 401200

Blijf op de hoogte!

Ontvang kortingen, het laatste nieuws in onze maandelijkse nieuwsbrief in je mail:

Whatsapp for Business